Burun estetiğinde başarı nasıl elde edilir?


Burun estetiğinde başarı, yüzünüze uygun bir burun görünümüyle elde edilir

Burun estetiği (rinoplasti), en sık uygulanan estetik girişimlerdendir. Burun, görünümümüzü şekillendiren en önemli ve karakteristik unsurlardan biridir. Burunda yapılacak en ufak değişiklik bile çehremizi değiştirmeye yeter. Bu nedenle, kişi burun operasyonu detaylı düşünerek karar vermeli ve yüzüne yakışacak burun konusunda gerçekçi olmalıdır.

Rinoplasti, yüz gençleştirme operasyonu ile birlikte uygulanabilir. Bazen bazı solunum problemleri ve burun içi yapılarına ilişkin sorunlar da rinoplasti ile düzeltilebilir. Günümüzde, geçmişe oranla ideal ve doğal görünümlü bir burun yapısına ulaşmak daha kolaydır. Ameliyat öncesi yapılan simülasyon çalışmasıyla nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı konusunda fikir sahibi olmak mümkündür.

Burun estetiği, geliştirilen tekniklerle beraber acı ve ağrı veren bir ameliyat olmaktan çıkmıştır. Ameliyat 1 ila 3 saat sürer. Operasyon sonrası gerekli görüldüğünde hasta 1 gün misafir edilir. Burun estetiğinden sonra göz etrafında ve yanaklarda hafif şişlik ve morluklar oluşabilir; ilk iki gün burunda hafif bir sızlama görülebilir.

İyileşme dönemi, erken ve geç olmak üzere 2 döneme ayrılabilir. Erken dönem iyileşme süresi 2 haftadır. Eğer tampon kullanılmışsa ameliyattan 24 saat sonra tamponlar alınır.

Bu sürecin sonunda burundaki alçı çıkarılıp yerine burun bandı takılır. 1. haftanın sonunda kişi yeni görünümüne kavuşur. Ancak burnun tam olarak istenilen görünüme ulaşması 6 ile 1 yıl sürebilir.

Kişi, kendisi de uygun görürse ameliyattan sonraki ilk hafta işe dönebilir. Ameliyat sonrası 8 hafta boyunca gözlük kullanımından ve ağır sporlardan kaçınmak gerekir.

loading...
Burun estetiğinde başarı nasıl elde edilir? Burun estetiğinde başarı nasıl elde edilir? Reviewed by Kurşun Kalem on Pazartesi, Ekim 21, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.