Beştaş Yüzüğün İhtişamı


Kadınların mücevher tercihleri çoğu zaman da karakterlerini belirleyen bir sembole dönüşüyor. 

Safir taşı tercih eden kadınlar zarafetin peşine düşerken en değerli mücevheri zümrüt olan kadınlar ise güçten ve gösterişten hoşlanıyor. Pırlanta ise yüzyıllar boyu tüm kadınların en büyük mücevher tutkusu olmayı başarıyor…

Sizin Pırlantanız Hangisi?
Mütevazi bir şıklıktan yana olan kadınlar tektaş pırlantadan vazgeçemezken, trialar genelde alyans kullanmayı seven kadınların tercihi… Peki beştaş yüzükler bu yarışın neresinde merak ediyor musunuz? Tabii ki onlar güçlü karaktere sahip kadınların takı koleksiyonlarında başrolü oynuyor.

Işıltılı ve gösterişli görüntüleriyle kadınların aklını başından alan beştaş yüzüklerin tarih yolculuğu çok eski olmasa da en çok kullanılan mücevherler arasında kısa bir sürede yerini aldı. Hatta öyle ki, kaliteyi ve ışıldamayı seven pek çok kadın, tektaşının yanına bir de beştaş yakıştırıyor. Neredeyse tüm kadınların tek bir pırlantayla yetinmek istemediğini biliyoruz. İşte tam da bu noktada akla ilk beştaş yüzükler düşüyor. Sadece tektaş ya da alyansla kullanmanıza da gerek yok. Evliliğinizi nefis bir beştaş yüzükle de taçlandırabilirsiniz, modern çağın kadınlarının tercihi de genelde bu yönde oluyor.

Beştaşın Anlamı
Birçok yüzüğün kendisiyle özdeşleşmiş bir hikayesi mutlaka var. Beştaşınki ise biraz ilginç… Derler ki; aşk tanrıçası Eros, sırtında hep beş tane ok ile dolaşırmış ve okların ucunda dünyanın en değerli taşı olan pırlanta bulunurmuş. Aynı rivayete göre çiftlerin kalbini çalan da okların ucunda bulunan bu küçük pırlanta parçalarıymış. Beştaşın yolcuğunun ise bu efsaneye dayandığı söyleniyor. Hikaye gerçek midir bilinmez ama kadınların efsanelere ve pırlantaya olan düşkünlüğünü bilen mücevher tasarımcılarının bu küçük öyküden yola çıkarak muhteşem bir tasarıma imza attıkları kesin. Gösterişli bir şıklığa sahip olmasının yanı sıra oldukça değerli olan beştaş yüzüklerin değerini tabii ki karatları belirliyor. 0.50 ct bir beştaş yüzük yaklaşık 2000 TL civarındayken 1.5 ct bir pırlanta için 7000 TL’nin üzerinde diyebiliriz. Eğer sizde aşkı tasarımla buluşturan bir yüzükle gücünüzü göstermek istiyorsanız sizi ifade eden yüzük de beştaş olabilir, bizden söylemesi!

loading...
Beştaş Yüzüğün İhtişamı Beştaş Yüzüğün İhtişamı Reviewed by Kurşun Kalem on Cumartesi, Mart 29, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.